Ermeni Vahşeti

Ermeni Vahşeti
Akdeniz Üniversitesi`nde 1. Dünya Savaşı sırasında yaşanan Ermeni olaylarında katledilen Türkleri konu alan `Ermeni Olayları` konulu bir fotoğraf sergisi açıldı.
Akdeniz Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Atatürk Konferans Salonu`nda 1. Dünya Savaşı sırasında yaşanan Ermeni olaylarında katledilen Türkleri konu alan `Ermeni Olayları` konulu bir fotoğraf sergisi açtı. 50 adet tarihi fotoğrafın bulunduğu serginin açılışını yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, `Ermeni olaylarında 1 milyon 400 binTürk`ün öldürüldüğünü Ermeniler kendileri söylüyor. Ama suçlanan maalesef hep biz oluyoruz` dedi.
Birinci Dünya Savaşı sırasında, Ermenilerin yüz binlerce Müslüman Türkü öldürdüğünü belirten Kurtcephe, şunları söyledi: `Osmanlıyönetimi, 1915`te düşmanla işbirliği yapan, isyancı Ermenileri uluslararası hukukun kendisine verdiği hakkı kullanarak Suriye ve Lübnan`a göç ettirdi. Bu tamamen ihaneti önlemeye yönelikti. Osmanlı devleti üstelik göç ettirdiği kişilerin can ve mal güvenliğini sağladı. Onlara gelen zararlarda suçlu bulduğu kişileri kurduğu mahkemelerde yargılayıp cezalandırdı` dedi.
Soykırımın uluslararası hukuka göre, `bir toplumu dininden, dilinden ve ırkından dolayı kasıtlı ve planlı bir şekilde yok etme eylemi` olduğunu anlatan Kurtcephe, şöyle konuştu: `Böyle bir eylemin olduğuna ilişkin hiç kimse bugüne kadar somut bir belge ortaya koymamıştır. Ama göç esnasında o günün şartlarında savaş devam ediyor. Şartlar olumsuz, salgın hastalıklar kol geziyor. Bu esnada bu insanları Anadolu`dan Suriye ve Lübnan sahillerine nakletmek kolay bir iş değil. Bu esnada bazı eylemler olmuştur. Bu ölenlerin sayısı 50 bini geçmez` dedi.
Göç yollarında yaşamını yitiren 50 bin Ermeni`ye karşın Ermeni isyanlarında ölen Türk ve Müslümanlardan hiç bahsedilmediğini belirten İsrafil Kurtcephe, sözlerini şöyle sürdürdü: `Yıl 1920, Paris barış görüşmelerine katılan Ermenilerin sunduğu raporda, Anadolu`daki Ermeni ayaklanmalarında öldürülen Türklerin sayısının 1 milyon 400 bin olduğu ifade ediliyor. Yani 1 milyon 400 bin Türk`ü öldürmekle övünüyorlar. Camilere, samanlıklara doldurularak, vahşice yakılan Türklerin hesabını kimse sormuyor, suçlanan maalesef biz oluyoruz.`
http://www.yenimesaj.com.tr

No comments:

Post a Comment

ASALA arménienne terrorism against turks diplomat

Azeri genocide by Armenians in 1918 part 1

Armenian Terrorist Organization ASALA and Murders 1/5

Turkish Diplomats Killed By Armenian Terrorists

Quba genocide by armenians 1918 Azerbaijan - ermeniler toreden Quba soyqirimi 1918 Azerbaycan

khojaly genocide xocali soykirimi hocali soykirimi

Azerbaijan Quba genocide which was done by armenians against azeri people in 1918.

Azeri Genocide committed by Armenians